miargemlogo-KUCUK.jpg (83 KB)

BASIN BÜLTENİ

 

Türkiye'nin Etkin Belediyeleri Ödüllerine Kavuşuyor 

      Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) tarafından 18 - 19 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak  olan Belediye Proje Günleri Programında, birçok büyükşehir belediyesi, il belediyesi, ilçe ve belde belediyesi ile büyükşehir belediyelerinin bağlı kuruluşa ait projelerin ödüle hak kazandığı  Etkin Belediye Proje Yarışmasının Ödülleri sahiplerini buluyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Proje Yarışması ve gerçekleştirilecek olan Belediye Proje Günleri ile ilgili olarak bir açıklama yapan MİARGEM Başkanı Halil MEMİŞ; "Düzenlediğimiz yarışmada asıl amacımız, başarılı projeleri derecelendirmenin yanı sıra belediyeleri yeni projelere teşvik etmek, mevcut projeleri kamuoyuyla paylaşmak ve diğer belediyelere örnek teşkil etmesini sağlamaktır" dedi.

Projelerin Paylaşımı Yapılacak 

     18 - 19 Temmuz 2017 tarihlerinde iki günlük bir program olarak Ankara'da gerçekleştirilecek Belediye Proje Günlerinde, otuz civarında belediye projesinin sunumu yapılacak ve tanıtılacak. Böylelikle, toplumsal faydası yüksek ve özgün nitelikte olan projelerin diğer belediyelere anlatılması ve farklı belediyelerce de örnek alınması sağlanacaktır. 

Etkin Belediyeler Ödüllerine Kavuşuyor 

     Programın ikinci günü olan 19 Temmuz Çarşamba günü akşamı saat 19.00'da yapılacak ödül töreni ile de Etkin Belediye Proje Yarışması'nda dereceye giren projelere ödülleri verilecek. Yarışmaya dair açıklama yapan MİARGEM Başkanı Halil MEMİŞ; "MİARGEM'in yürüttüğü faaliyetlerden biri de; belediyelerimizde ve bağlı kuruluşlarımızda uygulanan projelerin, hem diğer projeler ile yarışmasını, hem de bu projelerin kamuoyu ile paylaşılma, tanıtılma ve ülkemiz düzeyinde diğer belediyelerce de uygulanma şansını yaratmayı amaçlayan Etkin Belediye Proje Yarışmasıdır. “Etkin Belediye Proje Yarışması”; gelişmenin fikirlerin hayata geçirilmesi suretiyle sağlanacağı bilinciyle, belediyelerimizin proje üretmelerini teşvik etmek, üretilen projelerin kamuoyuyla ve diğer belediyelerle paylaşılmasını sağlamak amacıyla düşünülmüş bir etkinliktir. Bu manada temel amacımız; belediyelerimizi yeni projelere teşvik etmek, mevcut projeleri kamuoyuyla paylaşmak ve diğer belediyelere örnek teşkil etmesini sağlamaktır. Bu suretle, belediyeler tarafından ortaya konan ve uygulanan projelerin tüm belediyelerce paylaşılmasını ve diğer belediyelerce de ülke genelinde uygulanabilir hale getirilmesini sağlamak temel hedef olarak ortaya konmuştur" dedi. 

Yarışma, Projeye Dönüştürülmüş Fikirlerin Yaygınlaşmasına Aracılık Etmektedir 

     MEMİŞ, kalkınmanın, insana hizmetin ve ülkemizin gelişmesinde söz sahibi olmanın temel etkenlerinden birinin düşünmek, tartışmak ve olumlu fikirleri hayata geçirmekten geçtiğini bildiklerini belirterek Etkin Belediye Proje Yarışması'nın da, projeye dönüştürülmüş fikirlerin geniş kitlelere ulaştırılmasına katkı sağlayan bir oluşum olduğunu ifade etti. 

Basın Bülteni Metni İçin BASIN BÜLTENİ.docx (428 KB)

Resimler

halil_memis.jpg (738 KB)

bpg_logo.jpg (156 KB)

yarisma_logo.jpg (99 KB)

miargemlogo-1.jpg (91 KB)

halil_memis.jpg (738 KB)

 

bpg_logo.jpg (156 KB)

 

 

yarisma_logo.jpg (99 KB)